Για την διακοπή των μαθημάτων της σύγχρονης εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 40ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 40° 11/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΡΟΥ 5 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τ.Κ. 18543 e-mail:sg40dimsp@gmail.com 
Πειραιάς 20/05/2020 
Φίλες και φίλοι, 
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είσαστε όλοι υγιείς και να βγαίνετε από την πρωτοφανή κρίση που περνάμε με το μικρότερο δυνατό κόστος. 
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την βοήθειά σας για θέματα που αφορούν τόσο σε εκπαιδευτικά ζητήματα όσο και σε αυτά των προσωπικών δεδομένων και είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή των μαθημάτων της σύγχρονης εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης. 
Σας καλούμε να δεσμευτούμε όλοι μαζί ως υπεύθυνοι γονείς ,ότι θα περιφρουρήσουμε την όλη διαδικασία με απόλυτο σεβασμό ως προς την διαχείριση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εφαρμόζοντας ο καθένας μας ξεχωριστά την νομοθεσία και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για απαγόρευση αντιγραφής, βιντεοσκόπησης, ηχογράφησης, αναπαραγωγής και με οποιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίησης της όλης διαδικασίας. 
Η παραμονή των γονιών στην ηλεκτρονική τάξη απαγορεύεται, και η συμμετοχή τους στην όλη διαδικασία εξαντλείται στην καθοδήγηση των παιδιών στον τρόπο χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων. 
Θεωρούμε αυτονόητο και απολύτως σεβαστό από όλους ότι σε καμία περίπτωση δεν σχολιάζουμε, δεν κρίνουμε, δεν αποδοκιμάζουμε άλλους μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα για κανένα λόγο - επιδόσεις και επάρκεια γνώσεων, ντύσιμο, εμφάνιση, κλπ – τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά το πέρας του μαθήματος
Αντιλαμβάνεστε τον αντίκτυπο που θα έχει στην ψυχολογία των παιδιών τέτοιου είδους συμπεριφορά και τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσει τις μεταξύ τους σχέσεις. 
Επίσης σεβόμαστε με τον ίδιο τρόπο και τους δασκάλους μας οι οποίοι βρίσκονται και αυτοί σε πρωτόγνωρο περιβάλλον και έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την άρτια υλοποίηση της διαδικασίας. 
Σας καλούμε να τους βοηθήσουμε τόσο με την συμπεριφορά μας όσο και με το να συμβουλέψουμε τα παιδιά μας με ποιόν τρόπο το ηλεκτρονικό μάθημα μπορεί να γίνει σύμμαχός τους στη μαθητική τους ζωή.. 
Η διεύθυνση του σχολείου και οι δάσκαλοι από την πλευρά τους θα κάνουν ότι μπορούν για να αρχίσουν ξανά τα ηλεκτρονικά μαθήματα. 
Θεωρώντας δεδομένη την συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας σε ότι μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι. 
Με εκτίμηση 
Για το Δ.Σ
O Δύου AFIA 
Η Πρόεδρος 
MONQN 
Ο Γεν. Γραμματέας 
cΩΝ & ΚΗΛΑ 
Βαρβάρα Σμυρναίου 
Λάμπρος Δήμας 
Πληροφορίες: Δήμας Λάμπρος 6973208737 
Βαρβάρα Σμυρναίου 6948362369 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθαρά Δευτέρα κ Χαρταετός