Μιας και ξεπρόβαλε δειλά δειλά ο ήλιος σήμερα, μια βόλτα μέχρι το Πολιτιστικό Πάρκο της Κερατεάς θα είναι ιδανική βόλτα για νέες εξερευνήσεις.

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. 
Μέσα στο Πάρκο εδρεύει το φημισμένο υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην Πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα Εργαστήρια όλων των Παλιών Επαγγελματιών.
Στα ‘’Περίχωρα’’ του Πάρκου, συναντά κανείς Αμπελώνες και Σπάνιες Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Εξαγωγής Ελαιολάδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, έναν αρχοντικό Νερόμυλο, έναν θολωτό Ξυλόφουρνο, Βοτανόκηπους και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα Σιτηρά και την Παραγωγή Ψωμιού.
Μια έμπειρη ομάδα Εκπαιδευτών – Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση με ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα: Βότανα και Μυρωδικά, Παλιά Επαγγέλματα, Ελιά, Ψωμί, Τρύγος και Παλιά Παιδικά Παχνίδια. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του Πάρκου, καθώς και στον χώρο όσων σχολείων που δυσκολεύονται στη μετακίνηση.
Ταυτόχρονα, οι δράσεις του Πάρκου αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.
 
Σεπτέμβριος - Απρίλιος
Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00
Σαββατοκύριακα & αργίες: 9:30 - 17:00

Εισιτήρια:
Γενική Είσοδος: 4,00 ευρώ
Εισιτήρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων: από 4,00 έως 7,00 ευρώ.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Πάρκου από την ιστοσελίδα του Πάρκου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθαρά Δευτέρα κ Χαρταετός